Per te blere on line ne kete faqe eshte mjaft e thjeshte dhe mjafton te ndiqni keto udhezime:
1. Klikoni në një nga kategoritë si për shembull TV & Audio, Telefonia, IT, Argetim,.. etj. Brenda këtyre kategorive do të gjeni nënkategoritë me produkte të ndryshme dhe shumëllojshmëri markash.
2. Shikoni produktet dhe njihuni me karakteristkat e tyre.
3. Kliko “SHTO NE SHPORTE” për të shtuar produktin që dëshironi në shportën virtuale
4. Në dritaren e vogël e cila ju informon që produkti është shtuar në shportë tuaj virtual, ju mund të klikoni “Vazhdoni Blerjet” për të vazhduar me navigimin nëpër produkte, ose mund të klikoni “Kasa” për të vazhduar me pagesën e produktit.
5. Pasi të keni kontrolluar sasitë dhe shumën për të proceduar me pagesën shtypni butonin “Vazhdo për tek kasa”
6. Në hapësiren e CHECK OUT ju mund të vazhdoni blerjen si një person që ka një llogari ekzistuese në faqen www.neptun.al ose ne rast se nuk keni nje llogari te tille ju kërkohet ta krjoni një të tille ose të arkëtoheni si mysafir.
7. Më tej plotësoni INFORMACIONIN MBI FATURIMIN (Faza 1). Këtu ju zgjidhni personin dhe adresën e faturimit.
8.Pastaj plotësoni INFORMACIONIN MBI TRANSPORTIN (Faza 2). Këtu ju përcaktoni adresën se ku dëshironi t’ju transportohen produket.
9. Më tej plotësoni METODEN E TRANSPORTIT (Faza 3). Ju mund të tërhiqni porosinë tuaj FALAS në një nga dyqanet tona në Tiranë ose në rrethe ose zgjidhni transportin në shtëpi me mjetet tona me tarifen e sheshtë. Tarifa 1,000L është e vlefshme vetëm për dërgesat brenda vijës së verdhë në qytetet ku ka dyqan Neptun. Për distanca më të mëdha kjo tarifë mund të ndryshojë. Në një rast të tillë, Neptun do t’ju informojë përmes e-mailit ose telefonit për koston , përpara se të procedohet me transportin.
10.Plotësoni INFORMACIONIN PER PAGESEN (Faza 4). Këtu mund të zgjidhni të bëni blerje nepermjet:
(a) Pagesës në dorëzim
(b) Pagesës me Transfere Bankare
(c) Pagesë me Kartë (Visa dhe Mastercard)
11. RSHIKIMI I POROSISE (Faza e 5). Kontrolloni sasine e produkeve dhe totalin e shumës që do të paguani.
12. Klikoni “Porosit” dhe pas kësaj në rast se do të parapëlqeni të bëni një pagesë me kartë , ju do të dretoheni te POS-i (point of sale/ pikë shitje/kasë) e vëne në dispozicion nga BKT Bank.
Përfundoni trasaksionin nëse jeni dakort që pagesën ta bëni nëpërmjet kësaj Banke.

Nderrimin e një produkti mund ta bëni brenda 48 orëve nga moment I blerjes por më parë duhet të konstatohet nga Elktro Servisi nëse produkti është me difekt.

Për produktet elektroshtëpiake të mëdha bëhet riparimi I tyre në banesë nga tekniket brenda 48 oreve kundrejt një pagese.

Rr. Shkëlqim Fusha, Selitë, Pallati "Matrix Konstruksion", Kati 0 dhe +1, Tiranë.

Çdo ditë nga ora 09:00-18:00, të Shtunën nga ora 09:00-15:00 dhe e diela pushim.

Dyqanet Neptun janë të hapura nga ora 9:00-21:00 çdo ditë.

Neptun në QTU, TEG, Kristal Center,Kolonat te sheshi “Avni Rustemi”, Ali Demi te tregu elektrik.

Transporti bëhet brenda 48 orëve nga moment i blerjes së produkteve. Nëse është e pamundur që produkti të transportohet brenda 24 orëve, klienti do të njoftohet paraprakisht. Për produktet që kushtojnë më pak se 3.000 lek, nuk mundësohet transporti në shtëpi.

Transporti është me pagesë 1000 lek brenda vijës së verdhë të qytetit, si dhe kosto shtesë për ngjtjen e produkteve në bazë të kateve të banimit.

Kjo metodë nënkupton që ju ose një i afërm i juaji mund të paguajë online për një produkt dhe me pas ta tërheqë në dyqanin më të afërt Neptun.

Për t'u regjistruar në newsletter-in e neptun.al mjafton të vendosni email-in tuaj në fund të faqes dhe te klikoni butonin ABONOHU.

Blerja me këste mund të bëhet nëpërmjet bankave si në vijim:

1. RAIFFEISEN

a) Klienti që e merr pagën në Raiffeisen, financohet 10.000-150.000 lekë (totali i kredisë)
Dokumentat e nevojshme:
1. Mjet identifikimi (Kartë identiteti ose Pasaportë)

b) Klienti që e merr pagën në bankë tjetër 20% e vleres së produkteve paguhet cash dhe financohet 10.000-100.000 All (totali kredisë)
Dokumentat e nevojshme:
1. Mjet identifikimi (Kartë identiteti ose Pasaportë)
2. Vërtetim page
3. Numër llogarie rrjedhëse në Raiffeisen

Klienti mund të zgjedh çfardo produkti mbi vlerën 10.000 ALL në Neptun dhe të financohet nga Raiffeisen.

2. FINAL

a) Për të aplikuar me Final klienti duhet të jetoje brenda vijës së verdhë të qytetit.
Dokumentat që nevojiten janë:
1. Mjet identifikimi
2. Librezë dritash të shtëpisë ku aplikuesi banon.

b) Aplikanti mund të perfitojë ulje në interes nëse paraqet këto dokumenta shtesë:
1. Vërtetim page
2. Statement për 6 muaj të llogarisë rrjedhëse ku kalon paga
3. Vërtetim nga punëdhënësi që do të paguaj këstin (në qoftë se ju nuk do të jeni në gjendje ta paguani vetë).

3. BKT

BKT ofron pagesa me këste për kartëmbajtësit e kartave të kreditit PRIMA MasterCard dhe PRIMA GOLD MasterCard. Nëpërmjet Pagesës me Këste klientët mund të kryejnë blerje të produkteve dhe gëzojnë facilitetin e përzgjedhjes se për sa kohë do ta kryejnë shlyerjen e plotë.

Nëse I plotësoni kushtet e mësiperme, duhet te drejtoheni në njërin nga dyqanet e Neptun me dokumentat e kërkuara dhe të aplikoni për blerje me këste.

Për informacione të tjera mbi kalkulimet ju lutemi drejtohuni në dyqane pasi llogaritjet janë të personalizuara.

Po, ata jane present ne dyqanet Neptun edhe gjate fundjaves, nga ora 09:00-21:00.

Po, ju mund te procedoni me kompanine financuese Final.

Duhet të hiqni katër vidat dhe tapat që ndodhen pas lavatriçes të cilat produkti i ka për efekt sigurie të kazanit gjatë transportit.

Produkti dorëzohet në dyqanin në të cilin është bërë blerja, gjithashtu duhet shoqëruar edhe me fletën e garancisë.

Sobat nuk e përmbajne kabullin sepse gjatësia e tij varet nga largësia ku do të vendoset produkti. Ai blihet kur bëhet montimi.

Jo, vetëm në rastin kur është dëmtuar gjatë transportit gjë e cila shumë ralle mund të ndodhë.